- 2 adet uskumru filetosu
- ½ çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet kırmızı soğan
- 1 tatlı kaşığı Tat Köy Domates Salçası
- 1 su bardağı Tat Doğranmış Domates
- 2 adet küçük boy patates
- 2 adet havuç
- 1 adet dilimlenmiş limon
- Taze biberiye
- Tuz
- Tane karabiber
tat Sofrası
Uskumru Pilaki Tarifi
Puan :
Fırına girebilecek döküm bir tavaya veya sığ bir tencereye zeytin yağını gezdirin, piyazlık doğradığınız soğanları ekleyip kavurun.
Tat köy domates salçasını ve doğranmış domatesi ekleyip karıştırın.
Halka şeklinde doğradığınız patates ve havuç dilimlerini 1 çay bardağı sıcak suyu ilave edin.
Baharatları ekleyip sebzeler yumuşamaya başlayıncaya kadar orta ateşte 10 dakika pişirin.
Sebzeler yumuşayınca balık filetoları sosa batacak şekilde yerleştirin, limon dilimlerini ve taze biberiyeyi ekleyin, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika daha balıklar kızarıncaya kadar pişirin.
Malzemeler
- Ana Yemekler
- 40 Dk
- Orta