✨1 adet Tat Bezelye
✨1 adet orta boy kuru soğan
✨2 diş sarımsak
✨1 adet havuç
✨2 yemek kaşığı sıvı yağ
✨½ demet dereotu
✨1 çay kaşığı tuz
✨Taze çekilmiş karabiber
✨4 su bardağı sıcak su
tat Sofrası
Havuçlu Bezelye Çorbası Tarifi
Puan :
✨Bezelyeleri bir süzgece süzün.
✨Soğan, sarımsak ve havucu küp küp doğrayıp sıvı yağda 10 dakika kavurun.
✨Bezelyeleri ekleyip karıştırın birkaç dakika birlikte kavurup sıcak suyu ekleyin, patatesler yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın.
✨Çorbayı blenderdan geçirin, tuz, karabiber ile lezzetlendirin bir taşım daha kaynatın.
✨İnce kıyılmış dereotunu ekleyip servis edin.
Malzemeler
- Çorbalar
- 40 Dk
- Orta