- 1 su bardağı pilavlık iri bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 4 yemek kaşığı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 çorba kasesi Tat Haşlanmış Nohut
- 1 yemek kaşığı Tat Domates Salçası
- 1,5 su bardağı tavuk suyu
- 1 adet haşlanmış tavuk budu
- 1 çay kaşığı tuz
- ½ çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
tat Sofrası
Tavuklu Kış Pilavı Tarifi
Puan :
Tavuk budunu 1 adet kuru soğan ve birkaç defne yaprağı ilave ettiğiniz su ile düdüklü tencerede 20 dakika haşlayın.
Fırını alt üst ayarda 180 derecede ısıtın.
Fırına girebilecek bir döküm tencerede veya tavada tereyağını eritin, zeytinyağını ekleyip soğanı ilave edin soğan pembeleşinceye kadar kavurup Tat domates salçasını ilave edin.
Tat haşlanmış nohut, haşlanmış yeşil mercimek, yıkayıp süzdüğünüz pilavlık bulguru tencereye ilave edip karıştırın.
Haşlanmış tavuk budunu tencereye alın, 1,5 su bardağı tavuğun haşlama suyunu pilavın üzerine gezdirin. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında suyunu çekinceye kadar pişirin.
Malzemeler
- Ana Yemekler
- 60 Dk
- Orta