✨2 adet Tat Közlenmiş Biber
✨1 adet Tat Domates Püresi
✨1 adet orta boy kuru soğan
✨1 yemek kaşığı zeytinyağı
✨5 diş confit sarımsak
✨1 çay kaşığı tuz
✨1/2 çay kaşığı karabiber
✨1 tatlı kaşığı tereyağı
tat Sofrası
Köz Biber Soslu Tagliatelle Tarifi
Puan :
Confit sarımsak için;
✨2 baş sarımsağın diş diş ayırın, kabukların soymadan kavanoza koyun.
✨Sarımsakların üzerini tamamen örtecek kadar zeytinyağı ile doldurun.
✨2 adet defne yaprağı 4-5 adet tane karabiber ekleyin, fırını 100 dereceye ayarlayıp 1 saat sarımsakların içi püre gibi oluncaya kadar pişirin.
Not: Confit olarak hazırlanan sarımsak özellikle soslara çok lezzet katar.
✨Sos için soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında soteleyin.
✨Köz biberler, confit sarımsak, domates püresini blenderdan geçirip, soğanın üzerine ekleyin, tuz ve karabiberi ilave edip kısık ateşte kıvam alıncaya kadar 10 dakika pişirin.
Malzemeler
- Makarnalar
- 30 Dk
- Kolay