Talaş Böreği & Çıtır Nohut Tarifi

Puan :
Talaş Böreği & Çıtır Nohut Tarifi

Çıtır Nohut
Tüm malzemeyi harmanlayıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yayın, önceden ısıtılmış fırında 160-170 derecede nohutlar çıtır çıtır oluncaya kadar pişirin.
Bu şekilde hazırladığınız çıtır nohutları salatalarınıza ekleyebilirsiniz.

Çıtır Nohutlu Brokoli Salatası
Sos malzemelerini bir kase içinde iyice çırpın.
Brokoli çiçeklerini parçalayıp yarım saat bekletip yıkayın.
Tercihen buharda haşlayıp servis tabağına alın.
Çıtır nohutları susam ile karıştırıp brokolinin üzerine ekleyin, salata sosunu üzerine gezdirip servis edin.

Talaş Böreği
Teflon tavaya zeytinyağı ve salçayı ekleyip kısık ateşte kavurun.
Süzdüğünüz garnitür konservesini ekleyip karıştırın, iki dakika daha daha kavurup ocaktan alın, baharatları ekleyin.
Milföy hamurlarının tam ortasına iç harçtan bir yemek kaşığı koyup, sadece kenarları birbirine yapıştırıp üst kısmını açık bırakın.
Yumurta sarısını sürüp, çörekotu ve susam serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Malzemeler

  • Atıştırmalıklar
  • 20 Dk
  • Kolay

Çıtır Nohut

Çıtır Nohutlu Brokoli Salatası

  • 500 g brokoli
  • 3 yemek kaşığı çıtır nohut
  • 1 çay kaşığı susam (kavrulmuş)

Sos İçin:

  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tahin
  • 1 adet limon suyu
  • Tuz

Talaş Böreği

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Çörekotu
  • Susam