- 4 adet yufka
- 650 gr Tat Közlenmiş Patlıcan
- ½ demet maydanoz
- 100 gr dana kıyması
- 1 adet küp doğranmış kuru soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- 4 adet Tat Közlenmiş Domates
- 1 fiske deniz tuzu
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 çay kaşığı acı toz biber
- Sos için tüm malzemeyi blender dan geçirin.
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı sirke
tat Sofrası
Patlıcanlı Muska Böreği Tarifi
Puan :
Teflon tavaya kıymayı alın orta ateşte renk değiştirinceye kadar kavurun, kuru soğanı ve zeytinyağını ekleyin kavurmaya devam edin.
Tat Közlenmiş Patlıcan'ı süzgece alın iyice süzüldükten sonra tavaya ilave edip karıştırın tüm malzemeyi birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın.
Harcınız ılındıktan sonra ince kıydığınız maydanozu ekleyin, tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.
Tezgaha serdiğiniz yufkayı şeritler halinde kesin, sosu yufkalara sürün, iç harcı koyarak muska şeklinde sarın.
Börekleri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın, 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar fırınlayın veya kızgın sıvı yağ içinde kızartın, biber sos ile servis edin.
Malzemeler
- Atıştırmalıklar
- 45 Dk
- Orta