✨1 adet tavuk göğüs eti
✨1 su bardağı pilavlık bulgur
✨1 adet Tat Taze Fasulye
✨1 adet küçük boy kuru soğan
✨½ çay bardağı zeytinyağı
✨1,5 su bardağı tavuk suyu
✨1 çay kaşığı tuz
✨½ çay kaşığı karabiber
tat Sofrası
Tavuklu Taze Fasulyeli Pilav Tarifi
Puan :
✨Tavuk etini düdüklü tencerede 20 dakika haşlayıp tiftikleyin, haşlama suyunu pilavı pişirirken kullanmak için ayırın.
✨Fasulyeyi bir süzgece alıp, fazla suyunu iyice süzün.
✨Bulguru yıkayıp süzün.
✨Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında kavurun, fasulyeleri ve üzerine tiftilmiş tavuk etlerini ekleyin.
✨Bulguru ekleyin, tuz serpin, tavuk suyunu ilave edip kısık ateşte pilav suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edin.
✨Pilav suyunu çekince ocaktan alıp üzerine temiz bir bez örterek demlenmeye bırakın.
✨Taze çekilmiş karabiber ekleyerek servis edin.
Malzemeler
- Tavuk Yemekleri
- 45 Dk
- Orta