Hamburger için:
500 gram dana kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
1 diş sarımsak
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu ve ya 1 dilim kuru ekmek
1 çay kaşığı tuz
Karabiber, kimyon
Hamburger ekmeği
Sosu için:
3 yemek kaşığı sıvı yağ
4 adet orta boy domates
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı ketçap
1 tatlı kaşığı Tat Domates Salçası
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
1 adet kesme şeker
tat Sofrası
Salçalı Mini Islak Hamburger Tarifi
Puan :
Isıttığınız tavaya biraz yağ ekleyin ve rendelenmiş sarımsakları atıp çevirin. Domates sosu için domatesleri rendeleyin ve tavada yer alan sarımsakların üzerine ekleyin. Domates, sarımsak karışımının üzerine Tat Domates Salçası ve Tat Ketça ekleyin, iyice karıştırın. En son tuz, şeker ve baharatları da ekleyin ve tavayı ocaktan alın. Önemli bir not ve tavsiye ; Sosun koyu kıvamda olmamasına dikkat edin. Bunun için kapağı kapalı bir şekilde pişirebilirsiniz.
Köfteyi hazırlamak için soğanları rendeleyip, üzerine baharatları ekleyin ve kıyma ile birlikte yoğurmaya başlayın. Köfte harcı dört parçaya bölün ve hamburger köftesi haline getirin. Yanmaz bir tavada yağsız ya da ızgarada yüksek ateşte pişirin. Burada ki önemli not ise; köfte suyunu kaybetmemesidir.
Hamburger ekmeklerini domates sosuna batırıp çıkartın, sonrasın da hamburger köftelerine ayni işlemi uygulayın. Daha sonra domates sosu tavasına yerleştireceğiniz hamburgerleri tavanın ağzı kapalı şekilde birkaç dakika pişirin.
Afiyet olsun!
Malzemeler
- Atıştırmalıklar
- 30 Dk
- Zor