Hamuru için
- 3 yemek kaşığı Tat Cevizli Ezme
- 2 adet yumurta
- 3 su bardağı un
- ½ su bardağı (rendelenmiş) beyaz peynir
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı günlük süt
- 1 tatlı kaşığı fesleğen
Tavada tereyağını kızdırdıktan sonra içine kıyılmış pazı, tuz ve karabiberi koyup kavurun. Kavrulmuş pazıları geniş bir tabağa alıp soğutun. Derin bir kâsede; yumurta, un, kabartma tozu, süt, Tat Cevizli Ezme ve fesleğeni el mikseri ile çırpın. Daha sonra içine kavrulmuş pazıyı ve rendelenmiş beyaz peynir ilave edip kaşıkla karıştırın. Teflon kaplı yayvan bir tavayı az sıvı yağ ile yağlayıp, kızdırın. İçine gözleme harcından döküp tek bir parça olarak omlet gibi her iki tarafını iyice pişirin. Pişen gözlemeleri sıcak olarak servis edin.
Hamuru için