- 3 yemek kaşığı Tat Cevizli Ezme
- 4 adet Tavuk Göğsü
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet kabak
- 1 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı köri
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1,5 su bardağı tavuk suyu
- Tuz
- Karabiber
- Kıyılmış dereotu
tat Sofrası
Kabaklı Cevizli Piliç Tarifi
Puan :
Pratik olduğu kadar lezzetli bir yemek olarak bilinen kabaklı cevizli piliç için; öncelikle yayvan bir tavada tereyağını kızdırıp içine ince şeritler halinde doğranmış tavukları ve köriyi ilave ediniz ve kavurun. Tavuklar renk alınca içine piyazlık kuru soğanı ve rendelenmiş havucu ekleyip sote etmeye devam edin. Daha sonra içine yarım halka şeklinde doğranmış kabak, Tat Cevizli Ezme, tavuk suyu, tuz ve karabiberi ilave edip bir süre kabaklar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. Yemeği servis tabağına alıp üzerine kıyılmış dereotu serptikten sonra sıcak olarak servis edin.
Malzemeler
- Et Yemekleri
- 20 Dk
- Orta