İmambayıldı Tarifi

Puan :
İmambayıldı Tarifi

Patlıcanları alacalı soyun, bıçakla boyuna ve enine çizgiler atıp tuzlu su içinde 10 dakika bekletin. Soğanı piyazlık doğrayın, sarımsakları dörde bölün, biberleri uzunlamasına julyen doğrayın. Geniş tabanlı bir pilav tenceresine zeytinyağını ekleyip kuru soğan ve sarımsakları ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Biberleri ekleyin orta ateşte 5-6 dakika kavurup domatesi ilave ederek tüm malzemeyi karıştırın. Tuz, şeker ve karabiberleri ekleyip lezzetlendirin. Patlıcanları sudan çıkarın fazla suyunu iyice alın. Patlıcanları kesilmiş yüzleri altta kalacak şekilde sosun üzerine yerleştirin. Ocağın altını kısın, patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Patlıcanlar yumuşayınca ters çevirip sosu patlıcanların üzerine paylaştırın, ince kıyılmış maydanoz yaprakları ile süsleyip ılık veya soğuk servis edin.

Malzemeler

  • Zeytinyağlılar
  • 40 Dk
  • Kolay
  • 2 adet orta boy bostan patlıcanı
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber veya renkli biberler
  • 4 diş sarımsak
  • 1 kutu Tat Doğranmış Domates
  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Üzeri için kıyılmış maydanoz