- 2 dilim bal kabağı
- 1 tatlı kaşığı Tat Köy Domates Salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kuru kekik
- ½ çay kaşığı sarımsak tozu
- ½ çay kaşığı pul biber
- ½ çay bardağı zeytinyağı
tat Sofrası
Fırında Soslu Bal Kabağı Tarifi
Puan :
Bal kabağını ince ince dilimleyin, sos için tüm malzemeyi derin bir kaba alıp karıştırın.
Dilimlenmiş bal kabaklarını sosun içine alıp tüm kabaklar sosa bulanıncaya kadar karıştırın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin, soslu kabak dilimlerini tepsiye yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 100 derece fırında kabaklar kızarıncaya kadar 40-45 dakika pişirin.
Malzemeler
- Atıştırmalıklar
- 60 Dk
- Kolay