Cevizli Domatesli Tuzlu Kek Tarifi

Puan :
Cevizli Domatesli Tuzlu Kek Tarifi

Derin bir kaseye; yumurta, yumuşamış tereyağı, kabartma tozu, rendelenmiş peynirin yarısı, tuz ve karabiberi koyup mikser yardımıyla iyice karıştırın. Hazırladığınız kek harcını, margarinle yağlanmış kek kalıbına alıp üzerine Tat Menemen Harcı'ndan ekleyin ve kaşığın sırtı ile kek harcını, üzerine yayın. Ekmek üstünün üzerine kalan rendelenmiş taze kaşarı dökün. En son olarak iri çekilmiş cevizleri ve kekiği serpin. Tuzlu keki, 185 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirip dilimledikten sonra ılık olarak servis edin.

Malzemeler

  • Atıştırmalıklar
  • 50 Dk
  • Zor
  • 3 yemek kaşığı Tat Menemen Harcı
  • 3 adet yumurta
  • 125 gr. tereyağı
  • 1 su bardağı çiftlik yoğurt
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı taze kaşar (rendelenmiş)
  •  ½ su bardağı iri çekilmiş ceviz​
  • Tuz
  • Karabiber