- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
- 1 orta boy soğan
- 1 tane kapya kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı Tat Biber Salçası
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 2 yemek kaşığı susam
- 1 çay bardağı zeytinyağı
tat Sofrası
Biberli Ekmek Tarifi
Puan :
Sos için soğan ve biberi çok küçük olacak sekilde doğrayıp, ufak bi tavada üzerine Tat Biber Salçası ve yağını ilave edip hafif yumuşayana kadar soteleyin. Baharatları ilave edip 2 dk daha kavurun ve ocağın altını kapatın. Hamuru için yumuşak çok hafif ele yapışan kıvamlı hamur yoğurup üzerini örtün ve 1 saat kadar mayalanması için bekleyin. Mayalanan hamurundan orta boy mandalina büyüklüğüne yakın parçalar alıp yuvarlayalım tepsiye koyun ve 30 dk mayalandırmaya devam edin.
Tepsi mayalamasından sonra bezelere elimizle hafif bastırıp üzerlerine 1 tatlı kaşığı dolusu biberli sostan sürüp önceden ısınmış fırına atıp 180°de kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun!
Malzemeler
- Atıştırmalıklar
- 0 Dk
- Kolay