- 100 gr. Tat Domates Püresi
- 200 gr. Piliç Göğüs
- Tat Haşlanmış Nohut
- 2 litre su
- 50 ml. sirke
- Taze kişniş
- Kişniş
- Karabiber
- Tuz
tat Sofrası
Adana Çorbası Tarifi
Puan :
Kamhi veya hayır çorbası olarak da bilinen Adana çorbası için, tencereye piliç göğüs ve su koyup kaynamaya bırakın. Yumuşayınca tavuk etini kevgir yardımıyla çıkartın ve lif lif ayırıp tekrar tencereye koyun. Tat Haşlanmış Nohut’u süzün. Tat Domates Püresi ile beraber tencereye ekleyin. Tuz ve biber katın. 20 dakika pişmeye bırakın. Karışıma kuru kişniş ve sirke ilave ederek ateşten alın. Taze kişnişi ince ince doğrayıp çorbanıza ekledikten sonra servis edin.
Malzemeler
- Çorbalar
- 30 Dk
- Orta