Kaynamış suyun içine tuz, zeytinyağı ve erişteyi koyup haşlayın. Haşlanmış eriştenin suyunu süzüp tereyağı ile yağlayın. Sosu için yayvan bir tencerede tereyağını kızdırıp içine doğranmış mantarları ilave edin. Mantarlar renk alıncaya kadar kavurun. Daha sonra içine kıyılmış taze soğan, dereotu ve maydanozu ekleyip karıştırın. En son olarak Tat Menemen Harcı, tuz ve karabiberi ilave edip kısık ateşte bir süre pişirin. Sosu ateşten alıp içine sıvı kremayı ilave edin. Kaynama noktasına gelinceye kadar pişirdikten sonra ateşten alın. Sosu yağlanmış erişteye ilave edip karıştırın. Servis tabağına aldığınız otlu eriştenin üzerine rendelenmiş beyaz peyniri serpip sıcak olarak servis edin.