- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 500 g kuşbaşı et
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 5-6 adet baby patates
- 2 adet halka şeklinde doğranmış havuç
- 1 adet doğranmış kereviz sapı
- 1 kavanoz Tat Bezelye
- 1 yemek kaşığı Tat Köy Domates Salçası
- 3 yemek kaşığı Tat Domates Rendesi
- Tuz / Karabiber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 su bardağı sıcak su /et veya sebze suyu
- Defne yaprağı
tat Sofrası
Orman Kebabı Tarifi
Puan :
Tencereyi ocağa alıp zeytinyağını ekleyin, yağ ısınırken etin üzerine bir yemek kaşığı unu serpin, etleri una bulayıp tencereye alın.
Etler renk değiştirinceye kadar karıştırmadan orta ateşte pişirin, etler pişmeye başlayınca bir kepçe yardımı ile tencereden alıp bir tabakta dinlendirin.
Tencereye tereyağını ekleyin yağ eriyince soğan ve sarımsağı ilave edip kavurmaya başlayın, Tat domates salçasını ve domates rendesini ekleyin karıştırıp kavurmaya devam edin.
Bezelye hariç sebzeleri ilave edip karıştırın, beş dakika pişmeye bırakıp bezelyeyi ve etleri ilave edin.
Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin, bir iki adet defne yaprağı ekleyin.
Arzuya göre sade su veya et suyunu ilave edip kısık ateşte yaklaşık 15 dakika patatesler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın.
Malzemeler
- Ana Yemekler
- 40 Dk
- Orta