Sürdürülebilir İş Ödülleri’nden Tat Gıda’ya ödül

27 Kasım 2020

Domates ürünleri, salça, ketçap ve konserve denince ilk akla gelen, Türkiye’nin pazar lideri markası Tat, Değişime Yön Veren Lider Projelerin Ödüllendirildiği Sürdürülebilir İş Ödüllerinde “Tedarik Zinciri Yönetimi” kategorisinde “Domates Tarımında Dijital Dönüşüm” projesiyle ödüle layık görüldü.
 
Gıda sektöründe 50 yıldan uzun süredir faaliyet gösteren Türkiye’nin pazar lideri markası Tat Gıda, dijital tarım alanında yaptığı yatırımlar ve çalışmalarla sektöre öncülük etmeye devam ediyor.
 
Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından düzenlenen ve Sürdürülebilirliğin Oscarları olarak anılan “Sürdürülebilir İş Ödülleri” sosyal, ekonomik ve çevresel konularda önemli etkiler yaratan, ortak geleceğine sahip çıkan iş modellerini değerlendirirken iş dünyası için rol modelleri paylaşmak amacıyla ödüllendiriyor.
 
Domates tarımının sürdürülebilir bir rekabet gücüne ulaşması yolunda tarımda dijitalleşmeye öncülük eden Tat Gıda geliştirdiği “Domates Tarımında Dijital Dönüşüm” projesiyle bu yıl 7.si gerçekleşen Sürdürülebilir İş Ödüllerinde Tedarik Zinciri kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu.
 
Türkiye’nin sürdürülebilir iş alanında lider akademisyenlerden oluşan 39 kişilik jüri üyelerinden canlı yayında görüşlerin alındığı ve daha iyi gelecek için birçok projenin ödüllendirildiği iş ödülleri bu yıl pandemi şartları nedeniyle ‘online’ gerçekleşti. Tören de 14 kategoride finale kalan projeler arasından sürdürülebilir iş ödüllerini kazanan kurum ve projeler ilan edildi.